bus auto fiets
Menu

Veelgestelde vragen - Verkeer en geluid

Bij het ontwikkelen van een grootschalig nieuwbouwproject als De Staal zijn er vaak in een vroeg stadium al vragen over het uiteindelijke plan. Ook komt er bij het kopen van een nieuwbouwhuis of -appartement veel op je af, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Op deze pagina hebben we daarom de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet over verkeer en geluid. 

Wat betekent de komst van dit nieuwe plan voor de verkeersintensiteit? 

Een gedeelte van de wijk Vrijenban maakt gebruik van de Staalweg om de stad uit te rijden. De toenemende verkeersintensiteit door de komst van De Staal wordt uiteraard doorberekend. Op basis van die berekening wordt een nieuwe kruising van de Staalweg op de Oostpoortweg ontworpen, zodanig dat de toenemende verkeersintensiteit op adequate wijze verwerkt kan worden. Ook de verkeerslichten zullen opnieuw ingeregeld worden en er is aandacht voor de fietser in het ontwerp van de nieuwe kruising.

 

Kan er sluipverkeer tussen De Staal en de bestaande wijk verwacht worden via de nieuwe fiets- en wandelbrug over de nieuwe gracht?

Er wordt nog in overweging genomen of het bruggetje wellicht anders gepositioneerd kan worden. Door het bruggetje bijvoorbeeld rechtstreeks op het fietspad van de Oostpoortweg aan te sluiten, wordt sluipverkeer ontmoedigd.

 

Heeft het plan meer overlast van snelweggeluid tot gevolg?

Verwacht wordt dat het verkeerslawaai in de aansluitende wijk deels af zal nemen doordat nieuwe woonwijk De Staal (mede dankzij het groene dak) als geluidswal zal gaan fungeren voor de aansluitende woonwijk.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Blijf op de hoogte