bus auto fiets
Menu

Locatie

De Staal heeft het allemaal binnen handbereik

Zeg je Delft, dan zeg je Vermeer, Willem van Oranje, Delfts Blauw en studenten. Maar Delft is zoveel meer. In deze compacte stad vind je historische parels als de Oude Jan, de Nieuwe Kerk en het Prinsenhof. En ook bijzondere winkels, cafés en restaurants, musea en theaters. Vanuit de nieuwe wijk De Staal heb je het allemaal binnen handbereik.

De Staal

Delft

Naar
Centrum 5 min. 5 min. 12 min.
Station 7 min. 10 min. 14 min.
TU Delft 5 min. 4 min. 14 min.
Strand Kijkduin 24 min.
Rotterdam The Hague Airport 11 min.

Hotspots in de buurt van De Staal

Eten en drinken
1

Eten en drinken

Kies voor een lokaal gebrande kop koffie bij Miss Morrison of de legendarische appeltaart van Kobus Kuch. Ga lunchen bij Jans, in ’t Postkantoor, waar vroeger de Delftenaren hun postzegels haalden. Doe de borrel in Het Klooster of De Wijnhaven of bezoek Knus in De Delftse Hout, voor een hapje, drankje en een rondje waterfietsen. In de avond wachten vele restaurants op je voor het diner. Van een goede schotel op het terras tot avondvullend gastronomisch bij Le Vieux Jean of de Proeverij van De Waag. Afsluitend drankje? Delft barst van bars. Van bruine kroeg tot grandcafé, van wijnbar tot vele speciaalbieren op de tap.

Shoppen
2

Shoppen

Delft wisselt grote warenhuizen af met kleine boetiekjes. In elke straat en steeg ontdek je wel iets nieuws. Denk aan leuke cadeauwinkels zoals de Winkel of Loca Lama waar je verdwaalt tussen de originele geschenken en leuke items voor in je nieuwe huis of kantoor. Goed shoppen is het ook bij kledingzaken als Bij Marlies, SUP-R, Ray Brandstore of NO13. Delft heeft meerdere cd- en platenzaken waar je rustig je nieuwe album kunt beluisteren of een instore optreden meepikt. Snuffel in Paagman of De Omslag naar een boek of kies een bijzondere - zelfs huisgemaakte - worst uit bij delishop Of Je Worst Lust.

Doen
3

Doen

Bekijk je nieuwe stad vanaf het water in een rondvaartboot. Beklim de 376 traptreden van de Nieuwe Kerk, de een na hoogte kerktoren van Nederland, en geniet van het uitzicht over Delft en verder. Leer meer over Delft in het Prinsenhof of kies voor een van de andere musea. Doe een experiment in het Science Centre. Struin over de donderdag- of zaterdagmarkt en antiekmarkt. Ga bowlen met je vrienden in ’t Karrewiel. Bezoek de Papaver om bijzondere kruiden te ruiken of doe een excursie in de natuur van het Heempark. Of wandel door de Botanische Tuin van de TU Delft.

Pleinen en hofjes
4

Pleinen en hofjes

De Markt met De Nieuwe Kerk en het stadhuis. De populaire Beestenmarkt met z’n vele horecagelegenheden of het gezellige Doelenplein met terrassen – zelfs met ligstoelen. Het Agathaplein, met onder meer museum het Prinsenhof, het nostalgische snoepwinkeltje Kouwenhoven en de Kunstsuper, waar je een bijzonder kunstwerk koopt. Delft kent vele pleinen waar je onder de mensen bent, maar ook bijzondere hofjes waar je juist de stilte opzoekt. Zo is het Hofje van Pauw een oase van rust in de binnenstad. Ideaal voor een stadswandeling waarin je beide gezichten van Delft ziet.

Cultuur en evenementen
5

Cultuur en evenementen

Delft heeft cultureel veel te bieden. Vele galeries, het Rietveld Theater, Theater De Veste, maar ook de culturele broedplaats OPEN. Hier vind je een bibliotheek, muziekschool, cultureel centrum en volop inspiratie. Concert bijwonen? Cursus dans, schrijven of schilderen? Hier klop je aan. Of ga eens langs bij creatief laboratorium Lijm & Cultuur, met diverse workshops, exposities, lezingen, festivals en voorstellingen. Delft is bovendien zeer gul met evenementen, zoals het gratis toegankelijke festival Westerpop, Jazz Festival en Mooi Weer Spelen.

Sport en beweging
6

Sport en beweging

Passend bij een studentenstad wordt er in Delft fanatiek geroeid. De stad levert regelmatig wereldkampioenen en Olympisch kampioenen. Ook korfbal spelen ze hier op hoog niveau. Zo is Fortuna de landskampioen van 2019. Maar Delft telt nog veel meer sportverenigingen, wel meer dan 100. Van atletiek tot badminton, van judo tot hockey en van tot tennis tot voetbal. Delft telt twee zwembaden en veel sportscholen. En vanuit De Staal ben je zo in de Delftse Hout om te surfen, te wandelen of hard te lopen rond de plas. Ook in de buurt: bouldercentrum Delfts Bleau waar je naar hoge hoogten klimt.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Blijf op de hoogte