bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update De Staal en smaakt het naar meer?

9 november 2021

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met de uitwerking van De Staal en de nodige procedures. Met dit nieuwsbericht informeren we je graag over de laatste stand van zaken.

Bestemmingsplanprocedure
Om woningbouw op de voormalige gemeentewerflocatie aan de Staalweg in Delft mogelijk te maken, moet het gebied de bestemming 'wonen' krijgen. Op het ontwerp bestemmingsplan zijn een aantal zienswijzen ontvangen en die zijn nu in behandeling. Hierna wordt het bestemmingsplan aangeboden aan de gemeenteraad ter vaststelling. De verwachte vaststelling door de gemeenteraad is eind dit jaar of in het eerste kwartaal van 2022.

Planning
We verwachten dat de verkoop van De Staal op zijn vroegst medio volgend jaar start. In het voorjaar hopen we je meer te kunnen vertellen over de plattegronden, prijzen en planning. Je ontvangt alle belangrijke informatie hierover via de nieuwsbrief en kunt het ook altijd teruglezen op de projectwebsite.

Smaakt De Staal naar meer?
Op de hoek van Staalweg 1 was een informatiecentrum ingericht waar de allereerste omwonendenbijeenkomsten hebben plaatsgevonden. Sinds kort is hier een tijdelijke smaakvolle invulling aan gegeven door delicatessenzaak De Griekse Olijf. Kom gerust langs om kennis te maken met Griekse lekkernijen. Heb je zin in een pita gyros, kip of vega? Elke dinsdag van 12.00 tot circa 16.00 uur vind je hier ook de foodtruck van Yannis en Esther, die Griekse heerlijkheden vers voor je bereiden.

In project De Staal zal ook ruimte komen voor de combinatie wonen en werken. Zoek je niet alleen een woning maar ook een plek om je nagelstudio in te vestigen? Woon je graag comfortabel met de mogelijkheid om aan huis te sleutelen aan je motor? Er komen ook woningen die de mogelijkheid hebben om op de begane grond een werk- of hobbyruimte aan huis te maken.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe